Erasmuszone
Logo Logo

Op zondag 17 september brachten 25 leerlingen van de IMC Weekendschool in Den Haag een bezoek aan Proeftuin Erasmusveld. Deze zondag draaide alles om het vak van de Architect. De kinderen kregen een rondleiding over het terrein, leerden meer over wat er allemaal komt kijken bij gebiedsontwikkeling en bezochten een Tiny House van binnen.

Lees verder

Gisterenavond opende wethouder Joris Wijsmuller van de gemeente Den Haag het tijdelijke tiny house village en de stadsakker in de nieuwe stadswijk Proeftuin Erasmusveld. Daarmee gaf hij het officiële startsein voor een volgende fase in de herontwikkeling van het volkstuincomplex aan de Haagse Erasmuszone. Gemeente Den Haag, Ontwikkelingscombinatie Wateringse Veld en gebiedsontwikkelaar BPD Ontwikkeling B.V. realiseren hier een duurzame woonwijk waar gezond samenleven in de stad centraal staat.

Lees verder

In dit interview vertellen Arthur van der Lee van Woonpioniers en Hans-Hugo Smit van BPD Ontwikkeling over de unieke samenwerking die is ontstaan met de start van Proeftuin Erasmusveld. Ze zien de proeftuin en de samenwerking als goed voorbeeld van een nieuwe manier van gebiedsontwikkeling.

Lees verder

Vorige inloopbijeenkomst gemist? Benieuwd naar de eerste Gezonds – Stads – Samen-ideeën in Proeftuin Erasmusveld? Kom dinsdag 12 september a.s. om 18.00 uur naar het proefevent.

Lees verder

Op verzoek van Stichting Duurzaam Den Haag werden onlangs kinderactiviteiten georganiseerd in Proeftuin Erasmusveld. Stadsboerin Suzanne begeleidde 2 dagen lang groepjes van 8 – 10 kinderen met 2 begeleiders van het activiteitencentrum. Het werd een groot succes!

Lees verder

Woensdag 12 juli organiseerde het team van de proeftuin de eerste inloopbijeenkomst op de toekomstige bouwlocatie. Belangstellenden die zich het afgelopen jaar hadden ingeschreven waren uitgenodigd om de locatie beter te leren kennen.

Lees verder

De gemeente Den Haag geeft groen licht voor het plaatsen van 5 tiny houses op de nieuwe woonlocatie Proeftuin Erasmusveld. Dat maakte wethouder Joris Wijsmuller bekend tijdens de Provada in Amsterdam. De komende 2 jaar bewonen jonge starters de 5 huisjes in het gebied.

Lees verder

Bernhard is een van de bewoners van een tiny house op Proeftuin Erasmusveld! Lees mee en leer meer over zijn drijfveren om in een tiny house te gaan wonen en waarom hij graag op Proeftuin Erasmusveld gaat experimenteren hiermee.

Lees verder

Samen picknicken, een insectenhotel bouwen én een wormencompostbak voor de stadsakker. De Fête de la Nature op de stadsakker afgelopen zondag is goed bezocht en werd een zeer geslaagde dag.

Lees verder

Het is lente en dat vraagt om feest! In het weekend van 20 en 21 mei viert Nederland de natuur en de akker viert mee! Op zondag zijn ook de deuren van de stadsakker en de Proeftuin geopend. Kom je langs?

Lees verder

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?