Proeftuin Erasmusveld
Logo Logo
Wijk in voorbereiding

Bewust anders wonen in Den Haag

Proeftuin Erasmusveld wordt echt anders! Een nieuwe en duurzaam stedelijke woonbuurt in Den Haag. Waar ooit volkstuintjes en sportvelden lagen, midden in een ecologische zone, ontstaat een nieuwe leefomgeving voor plant, dier én mensen. Een nationaal en internationaal toonbeeld van gezond stads samenleven. Een plek voor mensen die bewust anders willen wonen.

Bijzondere woonwijk

Bewust anders wonen? Dat klinkt mooi, maar wat betekent dat dan? Het betekent niet dat alles anders is in dit project. Sterker nog; het meeste wat Proeftuin Erasmus biedt, is op zich helemaal niet nieuw. Het is de combinatie van alles wat Proeftuin Erasmusveld uniek maakt. En de achterliggende ambitie om een stadswijk te maken die op alle fronten goed op de huidige én toekomstige behoeften van de maatschappij is ingericht. Bijvoorbeeld als het gaat om hoe we omgaan met energie, mobiliteit, natuur, gezondheid, grondstoffen én –niet in de laatste plaats- met elkaar; de mensen met wie je samen je leefomgeving maakt. 

Ligging

Proeftuin Erasmusveld ligt naast de sportvelden van hockeyvereniging HCWV en voetbalvereniging SWH, tussen de Leyweg en Laan van Wateringse Veld in. Op dit moment is de locatie nog niet echt toegankelijk. Dat gaat in de toekomst veranderen.

Proeven in de Proeftuin

Op de locatie worden op dit moment al initiatieven 'geproefd' die aansluiten bij Bewust Anders Wonen. Denk aan stadslandbouw, tijdelijke bewoning met tiny houses en circulaire economie, waarbij bestaande materialen uit het gebied worden hergebruikt. De locatie grenst aan de ecologische zone tussen de Noordweg en Erasmusweg. Het is van oudsher een stadsrandgebied, dat nu een metamorfose ondergaat. Benieuwd naar de ligging en de rest van de plannen?

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?