Proeftuin Erasmusveld
Logo Logo

Evenementen

Kom zelf proeven in onze Proeftuin. Regelmatig organiseren wij samen met de proeftuin pioniers evenementen op het terrein. Houd deze pagina in de gaten voor de meest actuele informatie en data.

21
april

AFVAL-event - Zaterdag 21 april van 12.00 tot 17.00 uuur

Kun je leven zonder afval? Die vraag staat centraal tijdens het (no) waste event op Proeftuin Erasmusveld in Den Haag. Iedereen kan op zaterdag 21 april tussen 12.00 en 17.00 uur aanschuiven om meer te leren over afval en hoe je dit kunt reduceren. Dus kom langs als je zin hebt in leerzame workshops, een oud meubelstuk op wilt knappen of wilt genieten van een no-waste Kromkommer-soepje of pizza.

Ook op het AFVAL-event

Behalve het bewonderen van de afvalverzameling, kun je deze dag onder andere je oude meubelstuk pimpen, leren hoe je zelfs met een baby geen afval hoeft te produceren, alles horen over permacultuur en composteren. En natuurlijk een kijkje nemen bij de zelfvoorzienende tiny houses.

Waardevolle lessen over afvalreductie en hergebruik van spullen zullen worden meegegeven aan de ontwikkelaar van het gebied, zodat de woonwijk die hier in de toekomst ontstaat zo ‘no waste’ mogelijk wordt.

Lees het hele dagprogramma op de website van de Proeftuin Pioniers. Er zijn voor deze dag maar circa 300 plekjes. Wil je zeker zijn van een plekje, claim dan nu alvast je ticket hier.

28
april

Workshop Humisme - Zaterdag 28 april van 10.00 tot 16.00 uur

Op zaterdag 28 april geeft Marc Siepman de cursus Humisme op Proeftuin Erasmusveld. 'Het bodemvoedselweb is een enorm complex samenwerkingsverband tussen talloze micro- en macro-organismen. We moeten leren om de bodem als een levend organisme te zien.

Meer over de workshop Humanisme

In de cursus leer je niet alleen wat er allemaal leeft, je leert er ook beter voor zorgen. En als je eenmaal weet hoe waardevol een levende bodem is voor ons klimaat, ons drinkwater en ons voedsel en zelfs de zuurstof die we ademen, wil je ook niets liever dan de bodem te vertroetelen. Meer informatie vind je via onderstaande link. Marc geeft deze cursus op basis van donatie, waardoor deze kennis voor iedereen toegankelijk is. Meld je wel aan van te voren. Dat kan op de website van de Proeftuin Pioniers.

13
mei

Open Dag

Open dag tiny houses en stadsakker Toegang van 13 - 16 uur

16
juni

Energie Event (Definitieve datum volgt!)

ENERGIE-event en open dag tiny houses en stadsakker Toegang vanaf 10 uur

2
april

Dag van de Architectuur - Zaterdag 2 juni

Dag van de Architectuur Openingstijden volgen

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?