Proeftuin Erasmusveld
Logo Logo

Evenementen

Kom zelf proeven in onze Proeftuin. Regelmatig organiseren wij samen met de proeftuin pioniers evenementen op het terrein. Houd deze pagina in de gaten voor de meest actuele informatie en data.

7
juli

Open dag tiny houses - thema Energie Zaterdag 7 juli van 12 - 17 uur

Tijdens deze middag wordt extra aandacht besteed aan het thema Energie (verduurzaming van gebouwen, zonnepanelen en batterijen en energie door rocket stoves).

Verduurzaming van gebouwen

Lezing en vragenronde over off-grid huizen en wijken Door: Sanne de Groot

Deze lezing gaat over het ontwerpen van een zelfvoorzienende woningen. De ontwerpstrategie Trias Energetica is bruikbaar om energieneutrale woningen te ontwerpen. Er zal worden ingegaan op een mogelijke synergie bij het ontwerpen van een zelfvoorzienende wijk.

Sanne de Groot is adviseur verduurzaming gebouwde omgeving bij DOZ-energieregie waar hij energiegebruik, comfort en duurzaamheid van bouwprojecten regisseert. In 2017 heeft hij een zelfvoorzienend tiny house (Soleros) gebouwd om de grenzen op te zoeken wat er mogelijk is.

Zonnepanelen en batterijen

Een workshop samen met Top Systems over het aansluiten van easy solar, (lood) accu's en zonnepanelen in het huisje van tiny house bewoonster Jente. Het systeem wordt ter plekke aangesloten en er is ruimte voor uitleg en vragen. 

Energie door Rocket Stoves

De Rocket  Stove Store presenteert het kleinste model Rocket Stove, model Lite. In een kleine stand brandt de kachel en wordt uitleg gegeven over de werking ervan. Tijdens demonstraties is het direct duidelijk dat er geen rook of stank uit de Rocket Stoves komt. 

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?