Jouw nieuwbouwwoning is klaar voor de toekomst

Een nieuwbouwwoning? Dat is wel zo makkelijk én kan behoorlijk schelen in de maandelijkse energielasten. Makkelijk omdat je bij de keuze voor nieuwbouw niet meer hoeft na te denken over een toekomst waarin er geen gasaansluiting meer is. Deze woningen zijn immers al zonder gasaansluiting gebouwd en beschikken ook nog eens over de nieuwste installaties als het gaat om het verwarmen van je woning en elektriciteit opwekken. Hiermee kun je dus met een gerust hart vooruit. Deze maatregelen zorgen ook (bij normaal verbruik) voor een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte.

image alt

Heel Nederland stapt over

De gasaansluiting vervalt voor heel Nederland in 2050. De komende jaren werken gemeentes hier al stapsgewijs naar toe. Als jouw (oude) buurt aan de beurt is, en je jouw bestaande woning gasloos wilt maken, krijg je te maken met flinke kosten.

Denk hierbij aan kosten voor:

  • Een warmtepomp
  • vloerverwarming
  • zonnepanelen
  • isolatie van de muren, buitengevels, het dak en bijvoorbeeld de garage
  • HR ++ glas

Er komt dan veel op je af qua kosten, tijdsinvestering en energie die het kost om deze aanpassingen te doen. Als je een nieuwbouwwoning koopt dan heb je al deze zorgen niet. Je bent met nieuwbouw volledig voorbereid op een toekomst waarin Nederland wordt afgesloten van het gas. Dat geeft een gerust gevoel.

image alt

Een slimme investering

Alle duurzame installaties en de meest nieuwe technieken zijn al bij de koopsom van een nieuwbouwwoning inbegrepen of in lease-vorm aanwezig. Alles is vakkundig geïnstalleerd en helemaal compleet. Een nieuwbouwwoning kan daarom over het algemeen hoger geprijsd zijn dan een bestaande woning. Maar je hebt bij aankoop van een duurzame woning bij de meeste hypotheekverstrekkers wel extra leencapaciteit op de hypotheek en een rentekorting. Ook op de lange termijn is dit dus een heel slimme investering.

image alt

Proeftuin Erasmusveld loopt voorop

Voor de nieuwe woningen in Proeftuin Erasmusveld staat duurzaamheid hoog op de agenda. De nieuwe wijk wordt natuurrijk, gezond en duurzaam ingericht, er is aandacht voor sociale contacten en collectiviteit en de woningen worden energiezuinig en duurzaam gebouwd. Daarbij worden bewoners geholpen met het maken van juiste keuzes in de vorm van advies.

Jouw woning in gebouw Leyhof

De 108 appartementen en stadswoningen in gebouw Leyhof zijn energiezuinig en duurzaam. De woningen beschikken over de volgende duurzame technieken en installaties:

  Neem contact op
  Bekijk de woningconfigurator