Bouw Gebouw Leyhof van start!

26 juni '20

Het is zover; de eerste werkzaamheden om Gebouw Leyhof te realiseren, zijn gestart!

Duurzaam energie opslaan met een WKO-installatie

Met een WKO-installatie (Warmte Koude opslag) wordt energie opgeslagen in de bodem, middels bodembronnen. Dit collectieve bronnenveld bevindt zich onder het gebouw en bestaat bodemlussen welke in de grond worden/zijn aangebracht. In de zomer gebruikt het systeem het koele grondwater om het gebouw en de woningen te koelen. In de winter wordt juist opgeslagen warmte uit de bodem gehaald om de woningen te verwarmen.
Met deze centrale warmtepomp worden de woningen in het gebouw verwarmd. Door vloerverwarming en –koeling wordt de lucht beter door de woning verspreid en zorgt voor minder energieverbruik dan bij het gebruik van radiatoren. De temperatuurregeling vindt plaats in de woonkamer en slaapkamers door middel van een thermostaat.

Het systeem verzorgd ook koeling van de woning. Op basis van de gemeten buitentemperatuur bepaald het systeem of er verwarmd of gekoeld wordt. Vanwege de collectieve warmtepomp(en) is dit voor het gehele gebouw gelijk en is het niet mogelijk om per woning in te stellen of er verwarmd of gekoeld wordt.
Bouwplaats inrichting
Van Wijnen Dordrecht is ook begonnen met het inrichten van het bouwterrein. Het plaatsen van de keten is hier een onderdeel van. De keten komen van een andere bouwplaats en zullen dan ook nog in de juiste kleuren worden geschilderd door de aannemer.

Ook zo'n duurzame woning?

Proeftuin Erasmusveld wordt een energiezuinige wijk met energiezuinige woningen. In de wijk wordt energiegebruik geminimaliseerd en de energie die gebruikt wordt is afkomstig van hernieuwbare bronnen. De bovengenoemde WKO-installatie is er daar één van. Wanneer je kiest voor een duurzame woning in Proeftuin Erasmusveld, kies je voor bewust anders wonen. En of je nou in je eentje een woning wil kopen, of een woning voor het hele gezin, Proeftuin Erasmusveld heeft het allemaal! Bekijk snel het woningaanbod en neem contact op als je jouw droomwoning hebt gevonden!

Bekijk het woningaanbod
  Het duurzame aspect van de Proeftuin
  Voorzieningen in de buurt