Bouwupdate Gebouw Leyhof #3

28 april '21

Het is weer tijd voor een bouwupdate van Gebouw Leyhof. We vertellen jullie graag over de laatste stand van zaken op de bouwplaats.

Stand van zaken

De realisatie van gebouw Leyhof is in volle gang. De appartementen en stadswoningen (op de begane grond) worden al zichtbaar. Bij het eerste blok / bouwdeel is de ruwbouw op hoogte. De ruwbouw is de bouwtijd waarin de fundering, muren, vloeren en het dak worden geplaatst. Het geheel is na ruwbouw wind- en waterdicht, maar nog niet afgewerkt.

Voor blok / bouwdeel 1 (linker vleugel) is het beton gestort. Alle houten spouwbladen zijn geplaatst. De voor- en achtergevel zijn dicht. Om te zorgen dat het gebouw wind- en waterdicht is, worden de isolatie en dakbedekking op dit moment op het dak aangebracht. Bij ongeveer de helft van dit bouwdeel is het metselwerk gereed. Bij de eerste woningen zijn de dekvloeren aangebracht en is inmiddels begonnen met het aanbrengen van de binnenwanden.

De aannemer werkt op dit moment aan de ruwbouw van blok / bouwdeel 2 (middel vleugel). Op de 6e verdieping wordt het beton gestort. Zoals het er nu naar uit ziet zal de ruwbouw eind week 18 (eerste week mei) starten. De houten spouwbladen zijn tot en met de 5e verdieping geplaatst. Vanaf half mei wordt bij blok 2 gestart met het metselen van de gevel en de werkzaamheden aan de daken.

De ruwbouw van blok / bouwdeel 3 (de vleugel langs de Leyweg) is net begonnen. De aannemer heeft de onderste bouwlaag gereed. Als blok 3 klaar is wordt direct gestart met blok 4. Ook bij blok 4 is de eerste bouwlaag gereed. Vanaf begin mei gaat de aannemer hiermee verder. Dit zal gelijk oplopen met blok 3.

De prognose van de start oplevering van Gebouw Leyhof is op dit moment voorjaar 2022.

1
3
4
2

Volg de bouw!

De bouw van gebouw Leyhof wordt op de voet gevolgd. Op de bouwplaats staat een webcam die de voortgang vastlegt. Middels onderstaande link is de bouw te volgen. Het gebouw links in beeld is blok 1. Recht vooruit staat blok 2. Rechts in beeld staat blok 3 en in de voorgrond blok 4.

Volg de bouw
  De visie achter Gebouw Leyhof
  Neem contact op