De gemeenschappelijke ruimtes in Gebouw Leyhof

10 oktober '19

Woon je in Proeftuin Erasmusveld, dan maak je deel uit van een duurzame samenleving. Dat zie je niet alleen terug in het aanbod van deelauto’s en –fietsen en energiezuinige installaties. Maar ook door het toevoegen van collectieve ruimtes in het gebouw. Benieuwd naar deze ruimtes voor community building?

image alt

Paviljoen

Het paviljoen is een grote ruimte op de 1e en 2e verdieping van het gebouw. Hier is ruimte voor gezamenlijke activiteiten met de buurtjes. Heb je iets te organiseren, zoals een verjaardagsfeestje, vergadering of het geven van een cursus / workshop, dan kun je de ruimte voor een klein bedrag huren. Ideaal!

image alt

Logeerkamer

Komen er vrienden of familie langs en komen ze van ver, of is het wel net zo gezellig als ze ook ’s ochtends bij het ontbijt aanschuiven? Dan boekje de gemeenschappelijke logeerkamer via een app voor een kleine vergoeding. Deze kamer, met eigen badkamer, biedt alle ruimte voor 2 gasten.

image alt

Wasbar

Draait jouw wasmachine ook maar een paar wasjes in de week en neemt deze de rest van de week vooral veel bergruimte in beslag? Dan is de wasbar in het gebouw ideaal voor jou. In deze gemeenschappelijke ruimte zijn een aantal wasmachines, welke tegen een kleine vergoeding per wasbeurt gebruikt kan worden. Heb je nog een wasmachine en deel je die graag met anderen? Doneer deze dan aan de wasbar! 

image alt

Deelbibliotheek

Nooit meer overbodig veel boeken of gereedschap in je woning in woongebouw Leyhof. In de deelbibliotheek kun je dit en andere spullen die je niet veel gebruikt worden neergezet. Zo kunnen andere bewoners van gebouw Leyhof er ook gebruik van maken, en dat allemaal gratis! Niet vergeten de spullen na gebruik weer terug te brengen.

image alt

Het collectieve dek

Op de eerste verdieping komt een groot gemeenschappelijk dek. Dé perfecte plek om je buren te ontmoeten. In het ontwerp van het dek staat dit dan ook centraal. Het middengedeelte is iets verlaagd, waardoor er een zitrand ontstaat. Zie jij jezelf al zitten met je buur en een heerlijk kopje koffie? Er is een overkapping ontworpen, zodat er ook een plekje in de schaduw kan worden opgezocht. Door de aansluiting met de gemeenschappelijke ruimte kunnen er bijvoorbeeld bijeenkomsten worden georganiseerd.

Inrichting

Hoe de inrichting van de ruimtes er precies uit komt te zien staat nog niet vast. Te zijner tijd worden de kopers van een appartement of woning daar in meegenomen.

  Bekijk de woningen
  Lees meer over duurzaamheid