De Woonpioniers van Erasmusveld

12 april '17

Met de mouwen opgestroopt haalt Arthur van Woonpioniers het huis leeg wat op Proeftuin Erasmusveld staat. ‘Dit wordt de tijdelijke woonkamer van het project. We kunnen hier overleggen en even een kop koffie drinken.’ Het is een karakteristiek voorbeeld van alle activiteiten die de Woonpioniers hier organiseren. Mouwen opstropen en gewoon doen!

Meer over de Woonpioniers

Het team van Woonpioniers bestaat uit drie creatieve mannen: Arthur van der Lee (Mixed Media Artist), Daniël Venneman (Architect) en Jelte Glas (Bouwinnovator).  Als Woonpioniers gaan ze op avontuur, verkennen ze nieuw leefgebied, ontwikkelen innovatieve woonconcepten en creëren ze communities.

Zo zijn de Woonpioniers op dit moment in Proeftuin Erasmusveld aanjager van een tijdelijke fase waarin met Tiny Houses, de stadsakker en activiteiten als de inzaaidag van The Pollinators het brede begrip duurzaamheid tastbaar wordt gemaakt. Deze tijdelijke fase kan bijdragen aan de toekomstige inrichting van het openbaar gebied en de woningen.

Nieuwbouw Erasmuszone

Wat betekent dit nu praktisch?

De Woonpioniers zorgen ervoor dat Proeftuin Erasmusveld al leeft, nog voor de eerste plannen voor projectontwikkeling helder zijn. Zo hebben ze Suzanne Monniers gevraagd hier een tijdelijke Stadsakker te realiseren, zijn er plannen voor een centrale kas als ontmoetingspunt midden op het terrein en begeleiden ze het traject van Tiny Houses die op de Proeftuin komen te staan. Hierbij gebruiken ze hun netwerk van creatieve kunstenaars, stadsboeren en experts om activiteiten vorm te geven.

Houd de nieuwsitems op deze website in de gaten voor alle activiteiten van de Woonpioniers op Proeftuin Erasmusveld!

  Terug naar het nieuwsoverzicht
  Meer over Proeftuin Erasmusveld