BPD zoekt enthousiast ontwerpteam

22 juli '16

Voor het project Proeftuin Erasmusveld in Den Haag is BPD op zoek naar een enthousiast ontwerpteam met affiniteit met de thema’s duurzaamheid, gezondheid en collectiviteit.

Den Haag Zuidwest en Wateringse Veld

Proeftuin Erasmusveld wordt ontwikkeld op de locatie van de voormalige volkstuinen aan de rand van Den Haag Zuidwest en Wateringse Veld. De ambitie is om hier een duurzame leefomgeving te creëren met ongeveer 350 woningen, waar ‘gezond’, stads’ en ‘samen’ de norm is. Dat uit zich naar ons idee in ieder geval in energiezuinige woningen, collectieve tuinen en misschien ook deel-auto’s en of een energiecoöperatie voor bewoners. Ook al er er veel ruimte voor toekomstige bewoners zijn om mee te denken over de inrichting van deze nieuwe leefomgeving.

Proeftuin Erasmusveld

Eind 2008 is het Masterplan Erasmusveld-Leywegzone vastgesteld. Op basis hiervan en passend binnen de ambitie van de gemeente Den Haag om gebiedsontwikkelingen meer faciliterend te ondersteunen, heeft BPD met samen met Bosch Slabbers Landschapsarchitecten de planschets ‘Proeftuin Erasmusveldgemaakt voor het middengebied  van Erasmusveld. Deze schets geeft een beeld van de ontwikkelingsrichting.  

Enthousiast ontwerpteam gezocht!

Bosch Slabbers zijn de supervisor voor de uitwerking van de gefaseerde deelplannen in dat gebied.  Voor deze verdere uitwerking laten wij ons graag inspireren door frisse ideeën van ontwerpprofessionals.

Gezond, Stads, Samen

Met deze openbare ideeënprijsvraag zoeken we naar een ontwerpteam om ons verder te helpen en te komen met een vernieuwende visie op een integraal ontwerp “Gezond, Stads en Samenleven” voor De eerste fase  van Proeftuin Erasmusveld. We zijn op zoek naar ontwerpteams die affiniteit hebben met de thema’s duurzaamheid, gezondheid en collectiviteit en met de stad Den Haag en de regio, die de ambities voor Proeftuin Erasmusveld en het Manifest Duurzaam Erasmusveld herkennen en onderschrijven.

Erasmusveld

Een team dat met haar visie wil helpen een inspirerende basis  te leggen voor de uitwerking van het project in de volgende ontwikkelingsfasen van Proeftuin Erasmusveld.

Durf jij de uitdaging aan?

Maximaal vier winnaars van de prijsvraag krijgen de mogelijkheid om hun visie, tegen een ontwerpvergoeding van € 3.500 excl. btw, verder uit te werken tot een schetsontwerp voor zowel landschap / stedenbouw / architectuur van de projectlocatie en te presenteren aan BPD. In vervolg hierop gaat het planteam BPD-OCW ( Ontwikkel combinatie Wateringseveld)-Gemeente graag met een van hen aan de slag in Proeftuin Erasmusveld.

Durf jij de uitdaging aan?

Ga dan naar de website van Architectuur Lokaal en meld je aan!

Patrick Joosen

Directeur BPD Ontwikkeling BV - Regio Zuid West