Even voorstellen: nieuwe bewoners Laurens en Rosan

Laurens en Rosan zijn de gelukkige kopers van een Tuinwoning in Gebouw Leyhof. Ze verruilen hun beneden- en bovenwoning in Delft voor een moderne, zuinige nieuwbouwwoning in dit bijzondere plan. En daar kijken ze erg naar uit! Ze vertellen waarom ze voor dit project en in het bijzonder voor de Tuinwoning kozen en hoe ze hun nieuwe leefomgeving voor zich zien. “We hopen nog meer jonge of aanstaande gezinnetjes enthousiast te maken om hier een woning te kopen!”

Met veel plezier woont het stel nu 3 jaar in een oude villa in Delft, die is gesplitst in 6 beneden- en bovenwoningen. De plek ligt centraal tussen hun werklocaties, Rotterdam en Den Haag. De bereisbaarheid van en naar werk speelde dan ook een belangrijke rol bij de zoektocht naar een nieuw huis. “Het Erasmusveld ligt vlak bij 2 treinstations en er loopt ook een goede tramverbinding langs. Daarnaast zijn het centrum en het strand op fietsafstand en kijken we straks uit op veel groen en een prachtige andere nieuwbouwwijk met waterhuizen.”

Met het oog op de toekomst

Een andere belangrijke wens voor de nieuwe woning, was duurzaamheid. Proeftuin Erasmusveld wordt een energiezuinige wijk met energiezuinige woningen. In de wijk wordt energiegebruik geminimaliseerd en de energie die gebruikt wordt is afkomstig van hernieuwbare bronnen. Dat sprak het stel zeer aan. “We wilden sowieso graag een energiezuinige nieuwbouwwoning. Met het oog op de toekomst, bijvoorbeeld nieuwe milieuwetgeving, zochten we echt iets nieuws en duurzaams. Gasloos en volledig voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp.”

Ze gingen op Funda op zoek naar nieuwbouw, iets duurzaams en milieubewust en bij voorkeur in Rotterdam, Den Haag of Delft. Zo kwamen ze uit bij Gebouw Leyhof. “Dit project sprong er voor ons meteen uit! De moderne en duurzame uitstraling sprak ons direct aan en het idee van de gedeelde binnenplaats leek ons heel leuk en gezellig. En tot slot de groene uitstraling: veel groen binnen en rondom het plan met een moestuin/kas en dergelijke.”

’s Avonds lekker zon in de tuin

Ze kregen de woning van hun 1e voorkeur toegewezen: een Tuinwoning aan de achterkant van het complex, met uitzicht op een watertje en bomen. “Die had direct onze voorkeur. Naast een terras aan de binnenplaats, hadden we echt behoefte aan wat meer ruimte buiten; een plekje met meer privacy en groen. Er is op dit moment een kleintje op komst, dus ook met het oog op de toekomst is het heel fijn om die grote tuin te hebben. We hebben gekozen voor een huis aan de zuidwestkant van het complex, omdat we dan ’s avonds lekker zon in onze tuin hebben.”

Laurens en Rosan stapten pas na de loting in het project en hadden dus mazzel met de woning van hun 1e keus. En ze hopen dat ze veel aanstaande of jonge gezinnen krijgen als buren. “Dat zou leuk zijn voor onze kleine op komst! De binnenplaats is ideaal om kinderen enigszins afgeschermd en in het zicht te laten spelen en we denken dat buurkinderen elkaar hier ook sneller zullen opzoeken dan in een 'reguliere’ straat met huizen.”

Buren worden van Laurens en Rosan? Bekijk de woningen
Een groene omgeving Over de Proeftuin