Vier de natuur! Kom 21 mei naar de stadsakker!

8 mei '17

Het is lente en dat vraagt om feest! In het weekend van 20 en 21 mei viert Nederland de natuur en de akker viert mee! Fête de la Nature is een prachtig initiatief dat al jaren grote groepen mensen de natuur laat beleven. Ook de deuren van de stadsakker en de Proeftuin geopend. Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Kom je langs?

Stadsboerin Suzanne verzorgt op zondag 21 mei een gezellige middag in Proeftuin Erasmusveld. De middag begint om 12.00 uur met een gezamenlijke Potluck Picknick. Neem je eigen kleed, bord, bestek en iets te eten mee voor jezelf en strijk neer naast de tuinbonen of in het gras. Voor drankjes en zoetigheid wordt gezorgd. Om 14.00 uur kun je een workshop wormencompostbak opzetten volgen en met de kleintjes wordt een insectenhotel gebouwd.

Workshop wormencompostbak

Volg om 14.00 uur de workshop wormencompostbak opzetten, verzorgd door Menno Swaak van Permacultuurcentrum Den Haag. Wormencompost werkt zowel voor grote als kleine hoeveelheden groenafval. Ook een deel van je keukenresten kun je aan je wormen voeren. Die werken klokje rond om je resten om te zetten naar een prima compost voor kamerplanten, balkonbakken en (groente)tuin. Naast de theorie die erbij komt kijken, kijken we vooral naar de praktijk van het bouwen van een wormencompostbak aan de hand van enkele voorbeelden. Dit kan al heel eenvoudig van een houten kist of enkele grote emmers.

Insectenhotel

Ook aan de kleintjes is gedacht. Zij kunnen om 14.00 uur aan de slag met het bouwen van een insectenhotel en een bonen tipi (eetbare wigwam) op de akker.

Kom je ook langs op de stadsakker? Iedereen is welkom aan de Noordweg 76 in Den Haag. Meld je aan via Facebook!

Meer activiteiten van stadsboerin Suzanne Kijk op Plukparadijs.nl
Kom 21 mei langs op de akker Meld je aan!