Gebouw Leyhof genomineerd voor Haagse Woonprijs 2022

12 oktober '22

Gebouw Leyhof kan de winnaar worden van de Haagse Woonprijs 2022. Het project is samen met Haagse Hendrik, ZuidHaven en Grotius genomineerd voor de prestigieuze prijs van Stichting Wonen in Den Haag. Daarmee kan Leyhof de opvolger worden van Hoog Lindoduin.

image alt

Kwaliteitsimpuls voor omgeving

De Haagse Woonprijs waardeert projecten die een kwaliteitsimpuls zijn op het gebied van wonen met impact op de omgeving. Of Leyhof de prijs daadwerkelijk wint hangt af van de jury, die de projecten deze maand bezoekt om tot een beslissing te komen. De uitreiking van de prijs vindt plaats op maandag 28 november tijdens het symposium Sof City - gezond wonen in een verdichte stad. 

image alt

Over het gebouw

Leyhof is een bijzonder woongebouw met 108 energiezuinige woningen, die voorzien zijn van de modernste technieken. Je vindt hier appartementen en 3-laagse stadswoningen met een privé terras of tuin. Woon je in Leyhof, dan maak je deel uit van een duurzame samenleving. Dat zie je niet alleen terug in het aanbod van deelauto’s en -fietsen en energiezuinige installaties. Maar ook door het toevoegen van collectieve ruimtes in het gebouw. Hierbij kan je denken aan een paviljoen, logeerkamer, wasbar en deelbibliotheek.

  Lees meer nieuws
  De visie op Leyhof