Gebouw Leyhof wint Haagse Woonprijs

30 november '22

Gebouw Leyhof heeft de Haagse Woonprijs gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Stichting Wonen in Den Haag en waardeert projecten die een kwaliteitsimpuls zijn op het gebied van wonen met impact op de omgeving. Wethouder Robert van Asten (stedelijke ontwikkeling) overhandigde tijdens het symposium ‘Soft City’ de prijs.

image alt

'Meer dan alleen een aantal woningen bij elkaar'

Gebouw Leyhof werd door de jury tot winnaar uitgeroepen vanwege de enorm positieve impact op de omgeving, de mooie dichtheid en een bijzondere mix aan betaalbaar woonprogramma. De architectuur van Studio Ard Hoksbergen heeft oog voor detail. Het gebruik van het gebouw biedt - ook ongevraagd - veel ruimte voor ontmoeting, samen wonen en samen leven. Wicher Mol, ontwikkelingsmanager bij BPD: 'Leyhof in woongebied Proeftuin Erasmusveld is meer dan alleen een aantal woningen bij elkaar. Je kan hier bewust anders wonen. En dat betekent dat je op een duurzame manier met elkaar samenleeft in dit gebied. Proeftuin Erasmusveld verbindt twee wijken met elkaar; Wateringse Veld en Den Haag Zuidwest. Op die manier denken wij een mooie bijdrage te leveren aan de woningvoorraad in Den Haag.'

image alt

Samen wonen, samen leven

Leyhof is een duurzaam woongebouw met 33 stadswoningen en erboven 75 appartementen. Het gebouw grenst aan een ecologische zone en in het hart van het gebouw ligt een daktuin met ruimte voor ontmoeting. De energiezuinige woningen zijn voorzien van de modernste technieken. Het toevoegen van collectieve ruimtes in het gebouw, zoals een paviljoen, logeerkamer, wasbar en deelbibliotheek draagt bij aan het samen wonen en samen leven. Het ontwerp van Leyhof is tot stand gekomen na een ontwerp-prijsvraag voor jonge architecten.

  Lees meer nieuws
  De visie op Proeftuin Erasmusveld