Geslaagde eerste inloopbijeenkomst

19 juli '17

Woensdag 12 juli organiseerde het team van de proeftuin de eerste inloopbijeenkomst op de toekomstige bouwlocatie. Belangstellenden die zich het afgelopen jaar hadden ingeschreven waren uitgenodigd om de locatie beter te leren kennen. Tijdens een presentatie werden de eerste (concept)plannen gepresenteerd. De avond was zeer geslaagd met een hoge opkomst. Het weer werkte mee en zette de stadsakker in het zonnetje, bezoekers konden rondkijken op de locatie en de eerste tiny houses van buiten bekijken.

Bekijk hier de video

Gezond, Stads en Samen

Onder het genot van een hapje en een drankje werden de thema’s Gezond, Stads en Samen door Hans Hugo Smit van BPD verder toegelicht. Opvallend was dat er veel belangstellenden waren die serieuze interesse hebben in het onderscheidende woonconcept waar samen wonen, samen leven en samen delen centraal staan. Architect Ard Hoksbergen gaf een toelichting op het eerste deelplan met circa 100 woningen. In deze fase komt een woonblok met stadswoningen en appartementen met zowel binnen als buiten collectieve ruimtes.

Plannen vormen in co-creatie

Bezoekers werd tijdens de info-avond gevraagd zich op te geven voor een co-creatie traject waarbij de plannen verder samen worden vormgegeven. Na de zomer starten de co-creatie sessies om de woonwensen van de toekomstige bewoners te inventariseren en samen de plannen verder in te vullen. Wil je ook meedoen? Meld je dan aan bij Ewoud Houwink via [email protected].

Nieuwsbrieven ontvangen?

Ben je nog niet ingeschreven als belangstellende voor Proeftuin Erasmusveld en wil je in de toekomst de nieuwsbrieven ontvangen? Vul dan je e-mailadres in onderaan de website.