Geslaagde vrijwilligersdag stadsakker!

15 maart '17

Wat een fantastische dag afgelopen zaterdag tijdens NLdoet! op stadsakker Proeftuin Erasmusveld! Met een leger aan vrijwilligers is de eerste stap naar een heuse stadsakker gemaakt.

Enorm veel werk verzet

Onder leiding van stadsboerin Suzanne van Proeftuin Erasmusveld is ongelooflijk veel werk verzet. De gigantische berg wilgentenen is geknipt en gesorteerd en is klaar om te vlechten. Ook zijn er ontelbaar inheemse struiken geplant, coniferen geknipt, boomstammen versleept en gezaagd. En al ploeterend door de klei hebben deze supervrijwilligers ook nog de drainage op de akker gegraven! 

Stdsakker start

En nu gaan we verder!

De eerste stap is gemaakt en er is een hoop vooruitgang geboekt. Maar de komende tijd zal er nog veel moeten gebeuren! Vanaf maandag 20 maart is stadsboerin Suzanne dan ook op maandag, donderdag en zaterdag van 9 uur tot 15 uur, en op de woensdagochtend van 9 uur tot 13 uur op Proeftuin Erasmusveld. Heb je zin om op één van deze dagen mee te helpen als vrijwilliger aan de stadsakker die daar gerealiseerd wordt? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

De foto's op deze pagina zijn gemaakt door Bart van Vliet Fotografie.

Stadsakker?

In het kader van de thema's gezond, stads en samen, die bepalend zijn voor Proeftuin Erasmusveld, worden in aanloop naar de definitieve ontwikkeling van het gebied innovatieve initiatieven georganiseerd op de locatie. Zoals de aanleg van een stadsakker!

Proeftuin Erasmusveld?

In Proeftuin Erasmusveld ontstaat een nieuwe Haagse stadsbuurt waar gezond en samen leven centraal staan. Een buurt met een herkenbare signatuur, voor de bewuste Hagenaar. Bekijk de visie op Proeftuin Erasmusveld.