Hoogste punt gebouw Leyhof gevierd

6 juli '21

Maandag 5 juli jl. heeft Proeftuin Erasmusveld een mijlpaal bereikt: het hoogste punt van woongebouw Leyhof is een feit. Met aanwezigheid van wethouder Martijn Balster van de gemeente Den Haag, ontwikkelingsmanager Bas Kalter van BPD Gebiedsontwikkeling en directeur Theo Rook van aannemer Van Wijnen werd het glas samen met de kopers geheven. De bouw van de 75 appartementen en 33 stadswoningen in gebouw Leyhof vordert gestaag. De oplevering van gebouw Leyhof staat in het voorjaar van 2022 gepland.

image alt

'Een wijk waar we als Den Haag trots op mogen zijn'

Wethouder Martijn Balster van de gemeente Den Haag is trots op deze duurzame toevoeging aan de Haagse woningmarkt. “Met het bereiken van het hoogste punt van gebouw Leyhof worden de eerste contouren van deze nieuwe duurzame wijk van Den Haag zichtbaar. Een wijk waar we als Den Haag trots op mogen zijn. Dit is weer een stap in de goede richting om onze ambitie om 4.000 nieuwe woningen per jaar te bouwen te realiseren.”

Bas Kalter: “Dit jaar wonnen we de SKG Award voor duurzame gebiedsontwikkeling, uitgereikt door de Stichting Kenniscentrum Gebiedsontwikkeling. Volgens de jury vervult Erasmusveld een voorbeeldfunctie voor andere duurzame ontwikkelingen. De duurzame woningen zijn bereikbaar voor een grote groep mensen. Naast koopwoningen komen er in de volgende fase ook appartementen in de sociale huur en vrije sector huur. De appartementen in de vrije huursector worden verhuurd door het BPD Woningfonds, dat we in 2019 samen met de Rabobank hebben opgericht.”

image alt

Eigentijds woonconcept

Bewoners van de Proeftuin willen bewust hun leven vormgeven samen met anderen, invloed uitoefenen op de kwaliteit van hun woning én op hun woonomgeving Vernieuwend in gebouw Leyhof zijn de collectieve ruimtes, die door alle bewoners gebruikt kunnen worden. Deze staan ook in het teken van duurzaamheid. In een centrale woonkamer, een buitenpaviljoen op de dektuin, een klusruimte en een deelbibliotheek kunnen buren elkaar ontmoeten. Een collectieve logeerkamer fungeert als deelruimte voor gasten van bewoners. In de stallinggarage komen elektrische deelauto’s en -fietsen. Het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer wordt gestimuleerd.

image alt

Online event voor kopers

Vanwege het grote aantal kopers van gebouw Leyhof en de coronamaatregelen, was ontmoeting op de bouwlocatie van gebouw Leyhof nog niet mogelijk. Als alternatief werd een online hoogste punt event georganiseerd, waarbij alle toekomstige bewoners de feestelijke handeling via een video-verbinding konden volgen. Aansluitend was het mogelijk om online kennis te maken met de buren. Om de feestvreugde te vergroten had iedereen vooraf een borrelpakket ontvangen.

  Alles over duurzaamheid in Gebouw Leyhof
  Volg de bouw