Op zondag 17 september brachten 25 leerlingen van de IMC Weekendschool in Den Haag een bezoek aan Proeftuin Erasmusveld.

IMC Weekendschool is een school op zondag voor gemotiveerde kinderen uit sociaal-economische achterstandswijken. Deze kinderen gaan vanaf groep 7 tot en met de brugklas een extra dag in de week naar school. Niet om te leren rekenen en schrijven, maar om te leren van enthousiaste professionals! Zo spelen ze een rechtszaak na in de rechtbank, krijgen ze les van brandweermannen in de kazerne en leren ze debatteren met politici. Op deze manier leren deze kinderen hun talenten ontdekken, krijgen ze meer zelfvertrouwen en ontmoeten ze mensen uit verschillende lagen van de samenleving.

Deze zondag draaide alles om het vak van de Architect. De kinderen kregen een rondleiding over het terrein, leerden meer over wat er allemaal komt kijken bij gebiedsontwikkeling en bezochten een Tiny House.
De komende weken moeten de kinderen -onder professionele begeleiding- hun eigen Tiny House ontwerpen en het bezoek aan de Proeftuin was daarvoor een inspirerend en gelukkig zonnig begin.

  Feestelijke opening tiny houses en stadsakker
  Naar de woningtypes