Toekomstbestendig mobiliteitsconcept in Gebouw Leyhof

4 november '19

Koop je een woning je in Gebouw Leyhof dan ga je in de meest duurzame wijk van Den Haag wonen. In Proeftuin Erasmusveld woon je bewust anders, je vindt duurzaamheid belangrijk en je omarmt de deeleconomie: zelf minder bezitten maar samen spullen delen. In zo’n toekomstbestendige leefomgeving wordt ook een nieuw concept op het gebied van mobiliteit toegepast.  We vertellen je er graag alles over!

Bij duurzame ambities hoort een flexibele en toekomstgerichte mobiliteitsoplossing voor de bewoners van woongebouw Leyhof. Minder autobezit en meer gezamenlijk gebruik van deelauto’s kan bijdragen aan het sparen van grondstoffen en minder energieverbruik. Het mobiliteitsconcept voor woongebouw Leyhof biedt oplossingen op maat voor elke bewoner.

image alt

Parkeren

In woongebouw Leyhof zijn er 2 vormen voor parkeren:

  1. 27 stadswoningen krijgen een eigen parkeerplaats, de eigen parkeerplaats van deze woning, bevindt zich op de begane grond aan de achterzijde van de woning. De eigen parkeerplaats en berging is onderdeel van de koopsom van de woning.
  2. De overige woningen (appartementen en enkele stadswoningen) hebben een gezamenlijke parkeervoorziening onder het woondek van het gebouw bestaande uit 76 parkeerplaatsen. Hiervan zijn 4 vaste plekken voor de deelauto’s. De overige 72 parkeerplekken zijn beschikbaar voor zowel de bewoners als de bezoekers, op deze parkeerplaatsen is dubbelgebruik van toepassing.*

Lees alle details over parkeren in Gebouw Leyhof in het mobiliteitsconcept.

* De stadswoningen (bwnr. 16, 17, 24 en 25 en alle 10 woningen type F, bwnr. 56, 57, 78, 79, 94, 95, 98, 105, 106 en 107) hebben in de basis een parkeermogelijkheid tot de parkeergarage, dit omdat deze woningen groot zijn qua woonoppervlakte en de verwachting is dat de bewoners van deze woningen een auto bezitten.

Lees het mobiliteitsconcept
image alt

Deelauto's

Om goede mobiliteit te waarborgen worden verschillende vormen van deelmobiliteit aangeboden voor bewoners van Gebouw Leyhof. Er worden voor de eerste drie jaar vier elektrische deelauto’s en vijf elektrische deelfietsen geplaatst door WeDriveSolar. Reserveren gaat gemakkelijk via een app. Lees er meer informatie over in het nieuwsbericht.

Lees meer over deelauto's
  Bekijk de woningen
  Lees het laatste nieuws