Proeftuin Erasmusveld
Logo Logo

Hoe wil jij wonen?

Onze visie op de Proeftuin

In Proeftuin Erasmusveld ontstaat een nieuwe Haagse stadsbuurt waar gezond en samen leven centraal staan. Een buurt met een herkenbare signatuur, voor de bewuste Hagenaar. Daar hoort een duidelijke visie bij. 

Bewust

Proeftuin Erasmusveld wordt een duurzame stadswijk, waar je gezond kunt wonen en leven. De bewoners en gebruikers van het gebied vinden gezond leven in een groene omgeving belangrijk. De woningen worden comfortabel én energiezuinig. Energie wordt in de wijk zelf opgewekt en als je wilt kun je in de wijk ook zelf je groente en fruit kweken.

Met het OV om de hoek en voorzieningen op korte afstand, kan de auto best een dag blijven staan. (Of uitgeleend aan je buren, waardoor je samen een stuk minder auto’s nodig hebt). En als lopen en fietsen nog niet voldoende lichaamsbeweging voor je  zijn, liggen de tennisbanen en hockey, en voetbalvelden om de hoek.

Anders

Proeftuin Erasmusveld biedt het beste van twee werelden en is  een goede mix van rust en reuring. Waar je stedelijk en centraal woont, maar zonder de massale drukte.

Waar alle belangrijke voorzieningen om de hoek liggen en je ook een ruime, moderne woning hebt, met een eigen tuin en waar je je auto goed kunt parkeren. 

Wonen

Proeftuin Erasmusveld staat samenleven centraal. Het wordt een woongebied dat je deelt met je buren en die uitnodigt om je buren te leren kennen en echt samen te leven. Natuurlijk is privacy geborgd, maar in Proeftuin Erasmusveld komen mensen te wonen gezamenlijk die hun leefomgeving willen maken en onderhouden.

Je ontmoet elkaar bijvoorbeeld in het paviljoen,  op het sportveld of in het gezamenlijke groen dat de buurt rijk is.

Bijzondere aspecten van Proeftuin Erasmusveld

Een natuur-inclusieve wijk

Het is een natuur-inclusieve wijk. Hier wonen niet alleen mensen, maar ook planten en dieren. Samen in en met de natuur. Het vele groen en blauw in de wijk verhogen niet alleen de aantrekkelijkheid als leefomgeving voor mens, dier en plant, maar draagt ook bij aan de benodigde klimaatadaptatie.  

Energieleverende wijk

Het is een energieleverende wijk; die gasloos is en waar zonnepanelen, WKO-installaties en andere slimme en innovatieve ontwerpen en technieken zorgen voor meer energie dan er in de buurt wordt verbruikt.

Een autoluwe wijk

Het is een autoluwe wijk; waarin fietsers, voetgangers en OV-gebruikers de overhand hebben. Auto’s –vaak elektrisch, soms deelauto- zijn te gast en worden aan de rand van het gebied – en daarmee uit het zicht- geparkeerd. Wat overblijft is een groene openbare ruimte, die ontworpen is voor mensen en niet voor auto’s.

Gezond wonen

Hier woon je gezonder: gebouwen opgetrokken uit gezonde materialen en met gezond binnenklimaat. In een groene wijk waarin je kan alleen of met anderen kunt sporten, spelen, bewegen en waar je zelf gekweekte groente en fruit kunt eten.

Het is een circulaire én gedeelde wijk

Het is een circulaire én gedeelde wijk; waarin materialen, spullen én ruimte zijn of kunnen worden gedeeld en hergebruikt en waardoor je samen (veel) meer doet met (veel) minder.

Het is een inclusieve wijk

Het is een inclusieve wijk; een buurtje in de stad, waar veel uiteenlopende mensen en huishoudens thuis zijn. Ongeacht hun verschillende leeftijd, gezinssamenstelling of persoonlijke achtergrond, delen ze hun liefde voor deze bijzondere plek in de stad en de wens om bewust anders te wonen.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?