Proeftuin Erasmusveld
Logo Logo

Proeven in Erasmusveld

In Proeftuin Erasmusveld wordt op verschillende manieren tijdelijk ook 'geproefd'. Zo is is Suzanne Monnier als stadsboerin actief, zij verbouwt samen met vrijwilligers groenten op de stadsakker. Deze zomer worden tevens 5 duurzame tiny houses op het terrein geplaatst, de nieuwe bewoners kunnen tijdelijk - 2 jaar - op de locatie wonen. Kom langs tijdens een van de evenementen en proef zelf van de unieke sfeer van dit stukje nieuw woongebied van Den Haag.

Proeven via Tiny Houses

Een tiny house is een eenvoudige, volwaardige woning die op kleine schaal wordt gebouwd. Bij het ontwerp en de bouw van een tiny house wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. 

>> Lees meer

Proeven van de Stadsakker

Gezond eten en lokale voedselproductie zijn onlosmakelijk verbonden met het gebied. In aanloop naar de definitieve ontwikkeling van Proeftuin Erasmusveld worden er activiteiten georganiseerd op de locatie. Zoals de aanleg van de stadsakker! 

>> Lees meer

Circulaire proeftuin

Ook is er aandacht voor een circulaire economie. Niet zomaar slopen en weghalen van zaken, maar steeds kijken of iets kan blijven staan of juist weg moet. Gekeken wordt hoe oude middelen kunnen worden hergebruikt. 

>> Lees meer

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?