Proeftuin Erasmusveld genomineerd voor SKG-Award. Stem mee!

16 februari '21

Proeftuin Erasmusveld is een plan waarbij de focus ligt op gezond leven en een duurzame woonomgeving. En hoe mooi is het dat anderen dat duurzame karakter ook is opgevallen! Proeftuin Erasmusveld is genomineerd voor de SKG Award. Deze award voor duurzame gebiedsontwikkeling wordt op 31 maart uitgereikt tijdens het online congres SKG Studio.

image alt

Trots op de Proeftuin

De Proeftuin ontstaat tussen Wateringse Veld, een klassieke vinexwijk, en voormalige krachtwijk Den Haag Zuidwest. BPD zag de potentie van deze groene rand, die toen nog wat rafelig was. Samen met bewoners en maatschappelijke vernieuwers is een plek gecreëerd met een verscheidenheid aan woonproducten, gebaseerd op 9 ontwerpprincipes voor duurzame gebiedsontwikkeling, Vanuit de drie kenwaarden Gezond, Stads en Samen is met toekomstige bewoners een zoektocht gestart naar de identiteit van Proeftuin Erasmusveld. Het resultaat? Zo'n 370 woningen in een groene, duurzame wijk voor mensen die bewust anders wonen. Proeftuin Erasmusveld wordt een gasloze, energiezuinige wijk waar gezond en langzaam verkeer voorop staan en waar ontmoeting gefaciliteerd wordt. En dat resulteert uiteindelijk in een wijk waar iedereen trots op kan zijn; BPD, de gemeente, en natuurlijk de bewoners!

Stem nu!

De SKG Award, een initiatief van de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling, is bedoeld voor gebiedsgerichte ontwikkelingen met een duurzame, integrale visie. De jury bestaat dit deze editie uit Matthijs Bouw (hoogleraar en oprichter van One Architecture), Gerhard van den Top (dijkgraaf Waterschap Amstel, Gooi en Vecht), Nicole Maarsen (directeur Vastgoedbeleggingen bij Syntrus Achmea Real Estate) en juryvoorzitter Co Verdaas (hoogleraar gebiedsontwikkeling). Tijdens de SKG Studio op 31 maart onthult de jury wie de SKG Award wint. Die mag 5000 euro besteden aan een duurzaam doel.

Onderdeel van de SKG Award vormt de publieksprijs. Via onderstaande link kan je op Proeftuin Erasmusveld stemmen, en ons helpen aan de publieksprijs met bijbehorende eer! Stemmen kan tot 29 maart.

Stemmen op Proeftuin Erasmusveld
  Bekijk Gebouw Leyhof
  Bekijk De Velden