De Velden

Samen wonen in De Velden

Duurzaam omgaan met de natuur speelt een belangrijke rol in Proeftuin Erasmusveld en dat is goed te zien in deelplan De Velden. De huizen liggen aan gezellige groene woonhofjes die zorgen voor ontmoeting. De 125 energiezuinige gezinswoningen liggen in een oase van groen, dat wordt doorkruist door een prachtige natuurpromenade die aansluit op het Haagse ecologische lint. De promenade is voorzien van wadi’s (in plaats van een riool), die zorgen voor natuurlijke wateropvang. Hier kun je ook wandelen, fietsen en genieten.

Samen wonen, samen delen

Vind jij het ook fijn om spullen te delen omdat je niet altijd alles nodig hebt. Of omdat spullen veel onderhoud vragen, kostbaar zijn én omdat het duurzamer is om niet alles in eigen bezit te hebben. Delen is een trend. Deelplan De Velden is zo ingericht dat je de openbare ruimte samen met je buren gebruikt, maar dat het ook voelt als je eigen plek. De overgang van openbaar naar privé is zo ontworpen dat het niet strak gekaderd is. Daardoor is het ruimtelijk en prettig. Samen met je buren deel ben je deelgenoot van de natuur. En daarnaast kun je gebruik maken van deelvoorzieningen in de wijk. Proeftuin Erasmusveld maakt het allemaal mogelijk.

1
2

Vijf intieme hofjes

In de natuurrijke hofjes ontstaat een gezellige sfeer. Je kunt heerlijk buiten zitten genietend van een mooi boek, een gezellige buurt-BBQ houden of samen zorgdragen voor (natuur)onderhoud. Tussen alle woonhoven komt natuurlijk groen, geschikt voor mens en dier en heerlijk om doorheen te struinen. Privé tuinen krijgen groene erfafscheidingen en luifels worden voorzien van sfeervolle klimbeplanting. De woningen aan het water hebben privé vlonders. Hier geniet je van vrij uitzicht. Het openbaar en privé groen lopen naadloos in elkaar over. Geen aangeharkte tuintjes maar een natuurlijke omgeving. Er komen nestkastjes voor mussen en een zwaluwwand bij de tuin vlonders langs het ecolint. Parkeren is mogelijk aan de randen van het wijkje.

Bewust en toekomstgericht

Wist je dat je bij de aankoop van een nieuwbouwwoning een grote stap neemt in de verduurzaming van je leven? Nieuwbouwwoningen en - wijken zijn namelijk de manier om bij te dragen aan bewust en toekomstgericht leven. In jouw woning worden onder meer herbruikbare materialen toegepast en is gekozen voor duurzame energie. In de keuken en badkamer vindt je waterbesparende kranen. Ook wordt je woonomgeving groen en klimaatbestendig ingericht. Bij jouw nieuwe huis krijg je een duurzaamheidgebruiksaanwijzing met bijvoorbeeld informatie over hoe jouw nieuwe bodemwarmtepomp en vloerverwarming werkt.

3
4

Duurzame energie

Alle huizen in De Velden krijgen naast een warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen voor het opwekken van duurzame energie ook sedumdaken tegen opwarming door de zon en als buffer voor regenwater. In de privé tuin wordt standaard een bergkast tegen de gevel geplaatst voor tuingerei en kleine meubels. De grotere (fietsen)bergingen worden ook voorzien van sedum daken. Alle huizen zijn vanzelfsprekend gasloos en optimaal geïsoleerd. Daardoor is het binnenklimaat van de woningen heel gezond. In De Velden woon je duurzaam op elk mogelijk niveau.

  Lees het online magazine
  De visie achter De Velden