
Welkom bij Gebouw Leyhof
Leyhof is een bijzonder woongebouw met 108 energiezuinige woningen, die voorzien zijn van de modernste technieken. Je vindt hier appartementen en 3-laagse stadswoningen met een privé terras of tuin. Centraal in het gebouw is een grote dektuin die toegankelijk is voor alle bewoners. Het gebouw ligt aan het ecolint met veel groen en water. Buiten genieten is nog nooit zo fijn geweest.
Elkaar ontmoeten in de collectieve ruimten
Woon je in Leyhof, dan maak je deel uit van een duurzame samenleving. Dat zie je niet alleen terug in het aanbod van deelauto’s en -fietsen en energiezuinige installaties. Maar ook door het toevoegen van collectieve ruimtes in het gebouw. Hierbij kan je denken aan een paviljoen, logeerkamer, wasbar en deelbibliotheek. Samen met de bewoners worden de functiekeuzes voor de collectieve ruimten gemaakt. Het gebruik van de fiets en het OV wordt gestimuleerd. Ben je in het bezit van een eigen auto dan kun je parkeren in de garage onder de dektuin.




Woningen in Leyhof
Terraswoningen
Bij de Terraswoningen ligt de woonkamer op de 1e verdieping. De keuken is op de begane grond en de woning heeft 3 ruime slaapkamers op de 2e verdieping. Vanuit je keuken loop je zo je terras op.
Tuinwoningen
De Tuinwoningen zijn vergelijkbaar met de terraswoningen. Het verschil zit hem in de ligging en verbinding met je woonomgeving. In dit geval heb je een grote eigen stadstuin op de begane grond en is er op de 1e verdieping verbinding met het mooie binnenhof.
Appartementen met balkon of terras
De twee-, drie- en vierkamerappartementen zijn gelijkvloers, hebben verschillende woonoppervlakten en zijn voorzien van een zonnig balkon of groot (dak)terras.

De visie achter Gebouw Leyhof
Voor Gebouw Leyhof is door BPD in 2016 een prijsvraag uitgeschreven, waarmee ‘jonge’ architecten werden uitgedaagd met een ontwerp voor de eerste fase met circa 100 woningen te komen. Van de vele inzendingen sprong de visie van Workshop Architecten eruit. Samen met FLUX landscape architecture en marco.broekman urbanism research architecture gaven ze vorm aan ‘Bewust Anders Wonen’ door duurzaamheid en collectiviteit continu met elkaar te verweven.