Onze visie op de Proeftuin

In Proeftuin Erasmusveld ontstaat een nieuwe Haagse stadsbuurt waar gezond en samen leven centraal staan. Een buurt met een herkenbare signatuur, voor de bewuste (nieuwe) Hagenaar. Daar hoort een duidelijke visie bij.

Bewust

Een duurzame stadswijk, waar je gezond kunt wonen en leven. De bewoners en gebruikers van het gebied vinden gezond leven in een groene omgeving belangrijk. De woningen zijn comfortabel en energiezuinig. En als je wilt kun je in de wijk ook zelf je groente en fruit kweken.

Met het OV om de hoek en voorzieningen op korte afstand, kan de auto best een dag blijven staan (of uitgeleend worden aan je buren, waardoor je samen een stuk minder auto’s nodig hebt). En als lopen en fietsen nog niet voldoende lichaamsbeweging voor je zijn, liggen de tennisbanen, hockey- en voetbalvelden om de hoek.

Bewust
Anders

Anders

Hier vind je het beste van 2 werelden en is een goede mix van rust en reuring. Waar je stedelijk en centraal woont, maar zonder de massale drukte. Waar alle belangrijke voorzieningen om de hoek liggen en je ook een ruime, moderne woning hebt, met een eigen natuurrijke buitenruimte. Waar je samen het openbare groen deelt en elkaar ontmoet. Waar je vooral wandelt en fietst en de auto te gast is, maar waar je je auto toch ook goed kunt parkeren.

Wonen

Hier staat samenleven centraal. Je woont in een wijk die je deelt met je buren en die uitnodigt om je buren te leren kennen en echt samen te leven. Natuurlijk is privacy geborgd, maar in Proeftuin Erasmusveld komen mensen te wonen die gezamenlijk hun leefomgeving willen maken en onderhouden. Je ontmoet elkaar bijvoorbeeld in het paviljoen, op het sportveld of in het gezamenlijke groen dat de buurt rijk is.

Wonen
  Duurzaamheid in de Proeftuin
  Wonen in Den Haag