De ontwerpers van De Velden

Duurzaam omgaan met de natuur speelt een belangrijke rol in Proeftuin Erasmusveld en dat is goed te zien in deelplan De Velden. Zowel in de buurt als in de woningen zelf. De huizen liggen aan gezellige groene woonhofjes die zorgen voor ontmoeting, veilige speelplekken voor kinderen en gezonde buitenruimten. Hier let je niet op elkaar, maar hier ben en leef je met elkaar. Maar waarom De Velden écht anders is, dat kunnen de direct betrokkenen het beste uitleggen!

image alt

Merijn de Jong (architect)

Merijn de Jong, architect en partner van heren 5 had als uitdaging om de woningen en het landschap harmonieus te laten samengaan. Sociale duurzaamheid, een fijne woning en de woonomgeving staan hierbij centraal. Hij vertelt alles over de woningen, het groen en de balans die daartussen is gevonden om De Velden een uniek plan te maken. 

Lees het interview met Merijn
image alt

Renzo Veenstra (stedenbouwkundige)

In het nieuwe deelplan De Velden woon je straks namelijk midden in de natuur. Je ziet er geen aangeharkte tuinen, groenstroken en hoven, maar een natuurlandschap waar de bewoners, maar ook plant en dier centraal staan. En dat gaat prima samen. De essentie van het ontwerp dat door bureau RRog uit Amsterdam voor De Velden is gemaakt is ‘samen aan de voordeur, de natuur in de achtertuin’. En dan zal je denken: Wat betekent dit dan? In dit interview met Renzo Veenstra van RRog stedenbouw en landschap ontdek je waarom je echt bewust anders kunt wonen in de stad!

Lees het interview met Renzo
  De visie achter De Velden
  Duurzaamheid in De Velden