Bouwupdate De Velden #4

5 februari '24

Er is de afgelopen periode weer genoeg gebeurd in Proeftuin Erasmusveld. Zo staat de oplevering van fase 1 voor de deur. Hier lees je meer over in deze bouwupdate.

Fase 1 bijna klaar voor oplevering

De oplevering van fase 1 nadert snel. De vlonders aan de voorzijde zijn gereed. De tegelzetter is druk bezig met de laatste woningen in veld 2 (bouwnummers 25 t/m 49), waarna de schilder start. In veld 4 (bouwnummers 76 t/m 100) is de schilder al bezig. De warmtepomp draait en de vloerverwarming wordt ingeregeld. Nadat de schilder klaar is, worden de woningen opgeleverd. Inmiddels is Boskalis gestart met het straatwerk en de inrichting hiervan.

Contouren fase 2 zichtbaar

In fase 2 zijn meerdere gevels in veld 1 (bouwnummers 1 t/m 24) nagenoeg gereed. Alle woningen zijn voorzien van geïsoleerde dak-elementen, waarop zelfs al de zonnepanelen te zien zijn. Op een enkel blok is ook al sedum aangebracht op het dak. Aan de binnenzijde wordt ook hard gewerkt. De woningen zijn voorzien van een trap en alles staat klaar voor de binnenwanden, die bij sommige woningen al zijn geplaatst.

Op veld 3 (bouwnummers 50 t/m 75) worden rondom de casco's de steigers aangebracht. Daar kan snel worden gestart met de gevels. De metselaars beginnen binnenkort. Tot slot veld 5 (bouwnummers 101 t/m 125). Daar staan de casco's van de woningen. De volgende stap is het opstarten van het metselwerk. Dit gebeurt naar verwachting medio april.

  Lees meer nieuws
  Neem contact op