Waarom zou je alles moeten bezitten? Heb jij jezelf deze vraag weleens gesteld? Je bent niet de enige. We ‘consumeren’ maar met elkaar en ondertussen staan er kasten, bergingen en garages vol met spullen die we maar één keer per jaar gebruiken of waar helemaal niet naar omgekeken wordt. Zonde toch!

image alt

En nu jij

In Proeftuin Erasmusveld kun jij als bewoner de deeleconomie stimuleren. Gaan we dan een heel arsenaal aan tuingereedschap beschikbaar stellen? Om maar een voorbeeld te noemen. Nee! We maken bewust, enthousiasmeren en geven je ruimte. De uitrol van een deeleconomie laten we aan de bewoners zelf. Simpelweg omdat zij precies weten waar ze behoefte aan hebben. Er zijn plannen om naast gebouw Leyhof een buurtkas en buurttuin te maken, waar bewoners elkaar ontmoeten en samen tuinieren.

image alt

Laat je inspireren

Samen met je buren kun je kijken of je een auto of fiets kunt delen, maar ook heel dicht bij huis zijn er volop mogelijkheden. Een mini(buiten)bieb voor het delen van boeken, een ladder die reikt tot aan het dak en een goede elektrische heggenschaar of kruiwagen bijvoorbeeld. Ook (buiten) speelgoed kun je prima uitwisselen. Kinderen hebben steeds iets nieuws om mee te spelen en het speelgoed groeit mee met de kinderen. Je kunt ook de zorg voor elkaar delen. Bijvoorbeeld door voor elkaar op te passen, de kinderen uit school op te halen of door eens een keer boodschappen mee te nemen voor je (oudere) buuf.

Nog gezellig ook

10 maart '22

Naast het gegeven dat delen zorgt voor meer ruimte en meer geld, draagt het ook bij aan interactie met de mensen om je heen. Je leert buren kennen en voor je het weet ben je samen aan het klussen, sporten, koken, spelen of tuinieren. Er is dus volop ruimte voor ontmoeting, wanneer jij dat wilt.