Proeftuin Erasmusveld
Logo Logo

Hoog bezoek in Proeftuin Erasmusveld: alle betrokken partijen bij de City Deal ‘Elektrische deelmobiliteit in stedelijke ontwikkeling’ kwamen donderdag 18 oktober kijken in Erasmusveld. Om te leren van het mobiliteitsplan dat BPD voor de nieuwe wijk maakt.

Lees verder

Sinds medio juli staat er een DeBatMobiel op de proeftuin-locatie, tegenover de tiny houses. Liane Lankreijer en Eline Keus, ontwerpers van dit spraakmakende voertuig, hebben BPD Ontwikkeling (de ontwikkelaar van het gebied) gevraagd of het mogelijk was om de kar op het terrein te plaatsen. Het is een soort eindstation van het DeBatmobiel, die sinds mei 2016 actief is geweest in de stad Den Haag.

Lees verder

Op zaterdag 7 juli is tijdens een tiny house open dag aandacht besteed aan het thema Energie. De tiny house bewoners organiseerden leuke mini workshops over verduurzaming van gebouwen, zonnepanelen en batterijen en energie door rocket stoves. De thema's sluiten goed aan bij het concept Bewust Anders Wonen, dat in de toekomst op de locatie wordt gerealiseerd.

Lees verder

Voor Proeftuin Erasmusveld is door BPD in 2016 een prijsvraag uitgeschreven, waarmee ‘jonge’ architecten werden uitgedaagd met een ontwerp voor de eerste fase met circa 100 woningen te komen. Van de vele inzendingen sprong de visie van Workshop Architecten eruit.

Lees verder

Suzanne Monnier is verantwoordelijk voor de stadsakker op Proeftuin Erasmusveld. Samen met vrijwilligers verbouwt zij allerhande groenten en eetbare planten op een duurzame en eigentijdse wijze. Daarbij is volop aandacht voor afval, want zoals Suzanne aangeeft, de natuur kent geen afval. In dit interview legt Suzanne uit waarom.

Lees verder

Tijdens het Afval-event op zaterdag 21 april jl werd het thema afval op verschillende manieren belicht. Tijdens workshops, lezingen en plogging werd aandacht besteed aan het belang om met elkaar anders met afval om te gaan. Verbeter de wereld, binnen bij jezelf. En dat kan al op kleine schaal.

Lees verder

De eerste fase in Proeftuin Erasmusveld met circa 100 woningen, bestaat uit Stadswoningen en Appartementen. Deze worden gebouwd rondom een centrale binnentuin. Ben je benieuwd naar de eerste beelden en de sfeer van het openbaar gebied? We hebben de woningen, de binnentuin, het omliggende gebied en een deel van de ecologische zone uitgewerkt.

Lees verder

Kun je leven zonder afval? Die vraag staat centraal tijdens het waste event op Proeftuin Erasmusveld in Den Haag. Iedereen kan op zaterdag 21 april tussen 12.00 en 17.00 uur aanschuiven om meer te leren over afval en hoe je dit kunt reduceren. Dus kom langs als je zin hebt in leerzame workshops, een oud meubelstuk op wilt knappen of wilt genieten van een no-waste Kromkommer soepje.

Lees verder

Op zaterdag 10 maart staat de proeftuin in het teken van twee evenementen. Er is een open dag voor de tiny houses en de stadsakker. Tevens staat deze dag in het teken van NL Doet waarbij vrijwilligers meewerken op de stadsakker. Je bent tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom voor een rondleiding in de tiny houses en op de stadsakker. Tussen 10.00 en 15.00 uur gaan vrijwilligers aan het werk op de stadsakker.

Lees verder

Begin februari tekenden Patrick Joosen, namens NEPROM, en Bas Kalter, namens BPD Zuid-West, de City Deal ‘Elektrische deelmobiliteit in stedelijke gebiedsontwikkeling’. BPD doet met het Haagse project Proeftuin Erasmusveld mee aan de City Deal. De deal leidt tot minder uitstoot, lager autobezit, een slimmer energiesysteem én meer ruimte voor groen of kinderspeelplaatsen.

Lees verder

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?