Proeftuin Erasmusveld
Logo Logo

Kun je leven zonder afval? Die vraag staat centraal tijdens het waste event op Proeftuin Erasmusveld in Den Haag. Iedereen kan op zaterdag 21 april tussen 12.00 en 17.00 uur aanschuiven om meer te leren over afval en hoe je dit kunt reduceren. Dus kom langs als je zin hebt in leerzame workshops, een oud meubelstuk op wilt knappen of wilt genieten van een no-waste Kromkommer soepje.

Lees verder

Op zaterdag 10 maart staat de proeftuin in het teken van twee evenementen. Er is een open dag voor de tiny houses en de stadsakker. Tevens staat deze dag in het teken van NL Doet waarbij vrijwilligers meewerken op de stadsakker. Je bent tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom voor een rondleiding in de tiny houses en op de stadsakker. Tussen 10.00 en 15.00 uur gaan vrijwilligers aan het werk op de stadsakker.

Lees verder

Begin februari tekenden Patrick Joosen, namens NEPROM, en Bas Kalter, namens BPD Zuid-West, de City Deal ‘Elektrische deelmobiliteit in stedelijke gebiedsontwikkeling’. BPD doet met het Haagse project Proeftuin Erasmusveld mee aan de City Deal. De deal leidt tot minder uitstoot, lager autobezit, een slimmer energiesysteem én meer ruimte voor groen of kinderspeelplaatsen.

Lees verder

Op zondag 11 februari is het wederom mogelijk een kijkje te nemen in de tiny houses op Proeftuin Erasmusveld. Belangstellenden zijn tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom. De tijdelijke proeftuin bewoners leiden je graag rond. Ze vertellen je meer over het leven in een tiny house, hun mobiele community en over duurzame leefwijzen en technologieën. Ook is stadsboerin Suzanne Monnier aanwezig om uitleg te geven over de stadsakker.

Lees verder

Dit jaar is Stadsboerin Suzanne Monnier gestart met de opbouw van een prachtige permacultuurtuin van 1500 m2, de stadsakker van Proeftuin Erasmusveld. Er is het afgelopen half jaar enorm veel werk verzet, maar ook dit najaar moet er nog veel gebeuren!

Lees verder

Op zaterdag 21 oktober a.s. is het open huis op de proeftuin. Belangstellenden zijn tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom de tiny houses (een nieuwe vorm van wonen in Nederland) te komen bezichtigen en kennis te maken met de tijdelijke proeftuin bewoners. Je kunt je ter plaatse aanmelden voor een rondleiding!

Lees verder

In oktober en november organiseert het projectteam speciale co-creatie-sessies voor Proeftuin Erasmusveld. De ideeën over “gezond, stads en samen leven” worden met toekomstige bewoners op deze plek verder uitgewerkt.

Lees verder

Onlangs was de feestelijke opening van het tiny house village en de stadsakker. Wethouder Joris Wijsmuller van de gemeente Den Haag opende deze inspirerende plek samen met alle pioniers van Proeftuin Erasmusveld, waaronder Arthur van der Lee. Tijdens zijn speech kijkt hij naar het verleden, heden en de toekomst.

Lees verder

Op zondag 17 september brachten 25 leerlingen van de IMC Weekendschool in Den Haag een bezoek aan Proeftuin Erasmusveld. Deze zondag draaide alles om het vak van de Architect. De kinderen kregen een rondleiding over het terrein, leerden meer over wat er allemaal komt kijken bij gebiedsontwikkeling en bezochten een Tiny House van binnen.

Lees verder

Gisterenavond opende wethouder Joris Wijsmuller van de gemeente Den Haag het tijdelijke tiny house village en de stadsakker in de nieuwe stadswijk Proeftuin Erasmusveld. Daarmee gaf hij het officiële startsein voor een volgende fase in de herontwikkeling van het volkstuincomplex aan de Haagse Erasmuszone. Gemeente Den Haag, Ontwikkelingscombinatie Wateringse Veld en gebiedsontwikkelaar BPD Ontwikkeling B.V. realiseren hier een duurzame woonwijk waar gezond samenleven in de stad centraal staat.

Lees verder

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?