Jouw nieuwbouwwoning is klaar voor de toekomst

Een nieuwbouwwoning? Dat is wel zo makkelijk én kan behoorlijk schelen in de maandelijkse energielasten. Makkelijk omdat je bij de keuze voor nieuwbouw niet meer hoeft na te denken over een toekomst waarin er geen gasaansluiting meer is. Deze woningen zijn immers al zonder gasaansluiting gebouwd en beschikken ook nog eens over de nieuwste installaties als het gaat om het verwarmen van je woning en elektriciteit opwekken. Hiermee kun je dus met een gerust hart vooruit. Deze maatregelen zorgen ook (bij normaal verbruik) voor een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte.

image alt

Heel Nederland stapt over

De gasaansluiting vervalt voor heel Nederland in 2050. De komende jaren werken gemeentes hier al stapsgewijs naar toe. Als jouw (oude) buurt aan de beurt is, en je jouw bestaande woning gasloos wilt maken, krijg je te maken met flinke kosten.

Denk hierbij aan kosten voor:

  • Een warmtepomp
  • vloerverwarming
  • zonnepanelen
  • isolatie van de muren, buitengevels, het dak en bijvoorbeeld de garage
  • HR ++ glas

Er komt dan veel op je af qua kosten, tijdsinvestering en energie die het kost om deze aanpassingen te doen. Als je een nieuwbouwwoning koopt dan heb je al deze zorgen niet. Je bent met nieuwbouw volledig voorbereid op een toekomst waarin Nederland wordt afgesloten van het gas. Dat geeft een gerust gevoel.

image alt

Een slimme investering

Alle duurzame installaties en de meest nieuwe technieken zijn al bij de koopsom van een nieuwbouwwoning inbegrepen of in lease-vorm aanwezig. Alles is vakkundig geïnstalleerd en helemaal compleet. Een nieuwbouwwoning kan daarom over het algemeen hoger geprijsd zijn dan een bestaande woning. Maar je hebt bij aankoop van een duurzame woning bij de meeste hypotheekverstrekkers wel extra leencapaciteit op de hypotheek en een rentekorting. Ook op de lange termijn is dit dus een heel slimme investering.

image alt

Proeftuin Erasmusveld loopt voorop

Voor de nieuwe woningen in Proeftuin Erasmusveld staat duurzaamheid hoog op de agenda. De nieuwe wijk wordt natuurrijk, gezond en duurzaam ingericht, er is aandacht voor sociale contacten en collectiviteit en de woningen worden energiezuinig en duurzaam gebouwd. Daarbij worden bewoners geholpen met het maken van juiste keuzes in de vorm van advies.

image alt

BENG versus EPC

De energiezuinigheid van gebouwen werd voorheen aangegeven door de Energie Prestatie Coëfficiënt, kortweg EPC. Hoe lager de EPC, hoe lager het 'woninggebonden' energieverbruik; voor verwarming/koeling, ventilatie en warm water. De EPC-waarde voor nieuwbouwwoningen mocht volgens het Bouwbesluit niet hoger zijn dan 0,4. Het systeem was heel flexibel. Zo kon het energieverlies van een grote glazen gevel in het gebouw bijvoorbeeld worden gecompenseerd met zonnepanelen op het dak. Bij de nieuwe BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw) is dat niet meer mogelijk.

Lees hier meer

Jouw woning in De Velden

De woningen in De Velden zijn dus al helemaal voorbereid op een gasloze toekomst. De woningen beschikken over de volgende duurzame technieken en installaties:

  De ontwerpers aan het woord
  Voorzieningen in De Velden