Bouw 136 betaalbare huurwoningen gestart

13 maart '23

De bouw van twee appartementencomplexen in Proeftuin Erasmusveld is gestart. Wethouder Balster en vertegenwoordigers van BPD Woningfonds, Woonzorg Nederland, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en bouwer Van Wijnen waren aanwezig om samen te vieren dat er 136 betaalbare woningen aan de woningvoorraad worden toegevoegd.

image alt

BPD ontwikkelde in Proeftuin Erasmusveld de 136 betaalbare appartementen in twee gebouwen. Woonzorg Nederland neemt een gebouw met 65 sociale huurappartementen af en het andere gebouw met 71 middenhuur-woningen is voor BPD Woningfonds. Wethouder Balster is blij met de komst van de middeldure huurwoningen en de sociale huurwoningen voor senioren: “Inspirerend om te zien dat we hier op deze plek bouwen aan een mini samenleving. Een mix van jong en ouder, in een groene duurzame omgeving in betaalbare woningen en met oog voor elkaar. Wat mij betreft een voorbeeld dat doet volgen!” Wicher Mol, ontwikkelingsmanager bij BPD: “Bij de ontwikkeling van Proeftuin Erasmusveld is het thema ‘gezond, stads en samen’. Wij zijn daarom erg verheugd dat deze beide complexen onderdeel uitmaken van deze gebiedsontwikkeling.”

image alt

Betaalbaar wonen echt mogelijk maken

Met de bouw van deze appartementengebouwen maken BPD en BPD Woningfonds ambities waar. Tak Lam, directeur BPD Woningfonds, reageert hierop. “Een van de meest tastbare manieren waarop BPD zich inzet voor betaalbaar wonen is het BPD Woningfonds. Dit fonds is specifiek gericht op middenhuur en de middeninkomens. Wat wij als Woningfonds mooi vinden is dat we op deze aantrekkelijke plek in Den Haag (één van de G4 steden) betaalbare, energiezuinige woningen kunnen aanbieden. Ook de energielasten zijn laag, wat enorm scheelt in de totale woonlasten.” Met de bouw van deze appartementengebouwen maken BPD en BPD Woningfonds ambities waar. Tak Lam, directeur BPD Woningfonds, reageert hierop. “Een van de meest tastbare manieren waarop BPD zich inzet voor betaalbaar wonen is het BPD Woningfonds. Dit fonds is specifiek gericht op middenhuur en de middeninkomens. Wat wij als Woningfonds mooi vinden is dat we op deze aantrekkelijke plek in Den Haag (één van de G4 steden) betaalbare, energiezuinige woningen kunnen aanbieden. Ook de energielasten zijn laag, wat enorm scheelt in de totale woonlasten.”

Over Proeftuin Erasmusveld

Duurzaam omgaan met de natuur speelt een belangrijke rol in Proeftuin Erasmusveld. De appartementen liggen aan een groene zone en andere woningen liggen aan gezellige groene woonhofjes. Hier is veel ruimte voor ontmoeting. Het gebied wordt doorkruist door een ecologisch lint met water en groen dat belangrijk is voor de flora en fauna, maar ook een verkoelend effect heeft in de zomer. Daarnaast is het gebied is voorzien van wadi’s die zorgen voor wateropvang bij regenval. Daarmee is het gebied klimaatadaptief.

 

Let op: het is nog niet bekend wanneer aanmelden voor de huurwoningen mogelijk is en via welke website dit gebeurt.
Meer weten? Lees meer nieuws
Wat is er nog te koop in dit gebied? Woningen