Deelgebieden

Nieuwbouwplan Proeftuin Erasmusveld bestaat uit meerdere woonsferen. Zo is er Gebouw Leyhof, waar appartementen en stadswoningen zijn ontwikkeld met onder meer centrale ruimtes
en een gedeelde daktuin. In deelplan De Velden vind je 125 eengezinswoningen die worden omringd door veel groen. 

Gebouw Leyhof (opgeleverd)

Gebouw Leyhof is een bijzonder woongebouw met 108 energiezuinige woningen die voorzien zijn van de modernste technieken. Je vindt hier appartementen en 3-laagse gezinswoningen met een privé terras of tuin. Centraal in het gebouw is een grote daktuin die toegankelijk is voor alle bewoners. Woon je in Leyhof, dan maak je deel uit van een duurzame samenleving. 

leyhof
leyhof

Het wonen in een duurzamen samenleving zie je niet alleen terug in het aanbod van deelauto’s en -fietsen en energiezuinige installaties. Maar ook door het toevoegen van collectieve ruimtes in het gebouw. Hierbij kan je denken aan een paviljoen, logeerkamer, wasbar en deelbibliotheek. Samen met de bewoners worden de functiekeuzes voor de collectieve ruimten gemaakt. Bewoners parkeren in de garage onder de dektuin. Het gebouw ligt aan het ecolint met veel groen en water. Buiten genieten is nog nooit zo fijn geweest.

De Velden (in aanbouw / in verkoop)

Duurzame materialen, grote raamoppervlaktes, geavanceerde installaties en zonnepanelen op het dak. Het zijn een aantal kenmerken van de woningen in De Velden. De naam zegt het al. Op deze plek komen 125 energiezuinige gezinswoningen, verdeeld over 5 velden, in een oase van groen. Dit wordt doorkruist door een prachtige natuurpromenade die aansluit op het Haagse ecolint. De promenade is voorzien van wadi’s die zorgen voor natuurlijke wateropvang. Hier kun je wandelen, fietsen en genieten. Uitzicht op het groen zorgt voor een gezonde leefomgeving.

de velden
velden

De woningen grenzen aan groene autovrije hofjes die als centrale buitenruimte dienen voor bewoners. Hier ontstaat een gezellige sfeer waar je samen buiten zit, kinderen buitenspelen en verkeer wordt vermeden. Tussen alle woonhoven komt natuurlijk groen, geschikt voor mens en dier en heerlijk om doorheen te struinen. De woningen aan het water hebben privé vlonders. Hier geniet je van vrij uitzicht. Het openbaar en privé groen lopen naadloos in elkaar over. Geen aangeharkte tuintjes maar een natuurlijke omgeving. Parkeren is aan de randen van het wijkje opgelost.

  Naar Gebouw Leyhof
  Naar De Velden