Proeftuin Erasmusveld, de duurzame wijk van Den Haag

27 januari '21

In Proeftuin Erasmusveld kun je bewust anders wonen. Staan gezond wonen en leven voor jou ook centraal? Gezond eten, sporten, een fijne werkplek met zicht op groen, op tijd je rust pakken, geen stress en regelmatig buiten zijn. Zeker in deze tijd waar je vooral thuiswerkt, is dit een prettige leefwijze.

image alt

Natuurinclusiviteit staat centraal

In Proeftuin Erasmusveld gaan we nog een stapje verder. De wijk wordt zo ingericht dat je  nog gezonder kunt leven. Deelplan De Velden, centraal in de wijk wordt natuurinclusief, wat inhoudt dat flora & fauna volop de ruimte krijgen en verharding op de tweede plaats komt. Van nestkasten tot wadi’s en van groene daken tot inheemse beplanting. Je vindt het straks allemaal rondom de natuurpromenade. Door de openbare ruimte groen in te richten, draagt het bij aan klimaatadaptatie en biodiversiteit. Voor de dieren is voedsel, veiligheid en voortplanting belangrijk. Als de juiste voorwaarden terugkomen in het gebied, volgen de diersoorten die er gebruik van maken vanzelf. Kinderen ontwikkelen zich tijdens het spelen als een echte natuurkenner zoals Freek Vonk. De proeftuin wordt hiermee natuurrijker en aantrekkelijker uit dan ‘’een doorsneebuurt’’. Parkeren doe je hier aan de randen van de wijk. Je ontmoet je buren in intieme woonhofjes of in deelruimten of de buurtkas. Kinderen delen elkaars speelgoed en leren omgaan met de natuur. In deze oase van groen vind je duurzame woningen, die minimaal voldoen aan de huidige energie- en klimaateisen.

image alt

De Proeftuin als parel van Den Haag

Den Haag heeft veel te bieden voor haar inwoners. De mooie historische binnenstad, cultuur, uitgaan, het strand van Kijkduin en Scheveningen, de vele parken en mooie buitenwijken. Proeftuin Erasmusveld wordt de parel, als duurzaamste wijk van Den Haag.

Lees meer over de visie achter het project
  Bekijk Gebouw Leyhof
  Bekijk De Velden