Proeftuin Erasmusveld, ecologische schakel tussen Haagse groengebieden

29 maart '21

Door heel Den Haag zijn tien ecologische verbindingszones te vinden. De Haagse groengebieden zijn via deze ecologische zones en linten met elkaar en het buitengebied verbonden. Het groen krijgt hier(door) de ruimte om zoveel mogelijk natuurlijk te groeien. Via de ecologische verbindingszones verplaatsen planten en dieren zich gemakkelijk van het ene naar het andere gebied.

image alt

Tussen De Uithof en Wateringse Veldzone

Proeftuin Erasmusveld - onderdeel van de duurzaamste wijk van Den Haag Erasmusveld - maakt deel uit van de ecologische Erasmuszone die verbonden is met park De Uithof en zuidelijker verbinding maakt met de Wateringse Veldzone. Langs de Erasmusweg wordt het gebied in de toekomst mogelijk versterkt met een 4 kilometer lange Erasmusvaart; een nieuwe robuuste waterverbinding die zorgt voor wateropvang waardoor bewoners in de omgeving ‘’droge voeten’’ houden. De vaart biedt meer ruimte voor biodiversiteit, ecologie, waterkwaliteit, recreatie en een gezonde prettige leefomgeving.

Wil je meer weten over de ecologische zone? Klik op de knop hieronder en kom alles te weten over het belang van zo'n zone, en de rol die de ecologische zone heeft in Proeftuin Erasmusveld. 

Alles over de ecologische zone
  Alles over Gebouw Leyhof
  Alles over De Velden